Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kinderen naar Benelux-finale Lego-toernooi

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 17:14

De Animalleo’s van basisschool De Driesprong uit Geleen hebben zich zaterdag in Continium in Kerkrade geplaatst voor de Benelux-finale van First Lego League.

Die finale is in februari in Zwolle. De winnaar daarvan gaat naar de Europese finale.

Wetenschappelijk
De First Lego League is een wereldwijde roboticawedstrijd. De deelnemende teams bestaan uit kinderen van 9 tot en met 14 jaar. Ze moesten onder andere een project presenteren rond een wetenschappelijk thema en daarbij een oplossing aandragen voor een zelf gekozen probleem. Dit keer ging het om de interactie tussen mens en dier.

Robot
Bovendien dienden ze een (lego)robot te bouwen waarover ze niet alleen tekst en uitleg moesten geven aan een technische jury, maar die ook op een tafel tal van opdrachten moest uitvoeren.

Ga naar de site van De Limburger voor een overzicht van de projecten van de negen finalisten en sfeerbeelden van de Limburgse finale.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen