Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kinderen leren programmeren

Geplaatst opzaterdag 25 juni 2016 - 13:52

Scholieren op 25 Limburgse basisscholen krijgen vanaf volgend jaar de basis van het programmeren van computers aangeleerd.

Dat meldt de provincie Limburg op de website. Onderwijsgedeputeerde Hans Teunissen gaf vrijdag samen met dertig scholieren van basisschool De Driesprong in Geleen het startschot.

High tech
Het proefproject met programmeerlessen heet 'Codestarter'. Ook bedrijven als DSM, Sabic en Openline leveren een bijdrage aan de lessen. De lessen moeten de concurrentiepositie van Limburg als high tech-provincie versterken.

Codes schrijven
Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google. Codestarter heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen na schooltijd kennis te laten maken met programmeren. Kortom, het leren schrijven van codes. Verder leren ze bijvoorbeeld ook logisch nadenken, problemen oplossen en je creativiteit inzetten.

Het is de bedoeling dat er in de toekomst op meer basisscholen in Limburg programmeerlessen worden gegeven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scholen onderzoeken les met tablets
Binnen vijf jaar tablets op de basisschool
Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen