Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kinderen leren programmeren

Geplaatst opzaterdag 25 juni 2016 - 13:52

Scholieren op 25 Limburgse basisscholen krijgen vanaf volgend jaar de basis van het programmeren van computers aangeleerd.

Dat meldt de provincie Limburg op de website. Onderwijsgedeputeerde Hans Teunissen gaf vrijdag samen met dertig scholieren van basisschool De Driesprong in Geleen het startschot.

High tech
Het proefproject met programmeerlessen heet 'Codestarter'. Ook bedrijven als DSM, Sabic en Openline leveren een bijdrage aan de lessen. De lessen moeten de concurrentiepositie van Limburg als high tech-provincie versterken.

Codes schrijven
Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google. Codestarter heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen na schooltijd kennis te laten maken met programmeren. Kortom, het leren schrijven van codes. Verder leren ze bijvoorbeeld ook logisch nadenken, problemen oplossen en je creativiteit inzetten.

Het is de bedoeling dat er in de toekomst op meer basisscholen in Limburg programmeerlessen worden gegeven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Scholen onderzoeken les met tablets
Binnen vijf jaar tablets op de basisschool
Bedrijven willen scholieren interesseren voor bètabanen
Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen