Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kerstbomen krijgen tweede leven in Gelders bos

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 15:04

De duurzame kerstboom wacht een gouden toekomst. Kringloop Zuid in Maastricht verwacht dat er volgend jaar veel meer kringloopkerstbomen gekocht en teruggebracht worden.

Kringloop Zuid is een van de twee Limburgse verkooppunten waar voor het eerst een duurzame kerstboom gekocht kon worden. Het principe is simpel. Na de feestdagen wordt de boom teruggebracht naar de kringloopwinkel. De kerstboom krijgt vervolgens een tweede leven in een bos in Gelderland.

Utrechtse boomkweker
Het idee komt van een bomenkweker uit de provincie Utrecht. Daar wordt de duurzame kerstboom gekweekt en online aangeboden. Er zijn verschillende verkooppunten in Nederland, onder andere in Maastricht en Valkenburg. Volgens Frank van Wunnik van Kringloop Zuid is het een succes. "We hebben er dit jaar 29 verkocht en die komen ook allemaal terug. Ik verwacht voor volgend jaar dat er gemakkelijk 50 verkocht kunnen worden."

Video: L1

Ergerlijk
"Op de weg hier naar toe zie je kerstbomen op straat liggen. Ergerlijk is dat. Eindelijk is er nu een plek waar we de boom terug kunnen brengen." Een van de tijdelijke bezitters heeft graag wat meer geld over voor de duurzame kerstboom. Want die is duurder dan een 'normale boom. "Het geeft een goed gevoel als je weet dat 'onze' kerstboom een nieuw leven krijgt in een bos in Barneveld."

Statiegeld
Voor de boom die terug wordt gebracht naar de kringloopwinkel krijgt de koper tien euro statiegeld terug. Mits in goede staat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen