Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse karters zien kans op wereldtitel in rook opgaan

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 19:45

De vier Limburgse karters die zich geplaatst hebben voor de prestigieuze Rotax Max Challenge Grand Finale hebben op het laatste moment te horen gekregen dat ze niet naar Portugal hoeven af te reizen.

De organisatie ziet zich genoodzaakt om de wedstrijd af te gelasten nadat de premier van Portugal, António Costa, nieuwe strengere lockdownregels heeft aangekondigd die in het hele land worden toegepast.

Geen kans om wereldkampioen te worden
Voor dit wereldkampioenschap in het Portugese Porti Mao hadden zich Mees Houben (Heerlen), Reno Francot (Echt), Luuk Neessen (Panningen) en Mick Nolten (Stein) weten te plaatsen. De Limburgse coureurs hadden hun startplek weten te bemachtigen door goede prestatie in het seizoen 2020 neer te zetten. Door de afgelasting zien zijn hun kans om wereldkampioen te worden in rook opgaan.

Voor de tweede keer afgelast
De finalewedstrijden stonden oorspronkelijk gepland in het najaar van 2020 in Bahrein. Wegens de pandemie zijn zij zowel wat betreft datum als ook locatie naar Portugal verplaatst. De races zouden naast het Formule 1-circuit, op het Kartodromo Internacional do Algarve, van 23 tot en met 30 januari plaatsvinden.

Gelijkwaardig materiaal
De tweede afgelasting heeft als gevolg dat er voor het seizoen 2020 uiteindelijk geen wereldkampioenen in de Rotax Max Challenge in de boeken kunnen bijgeschreven worden. De wedstrijden later in 2021 inhalen is geen optie omdat de meeste deelnemers door hun leeftijd ondertussen zijn doorgestroomd naar een andere leeftijdsklasse. Om een zo eerlijk mogelijke strijd te garanderen, zouden de coureurs in Portugal met gelijkwaardig materiaal in hun betreffende klasse rijden.

Verstappen
Max Verstappen reed in het begin van zijn carrière ook een aantal seizoenen in de Rotax Max Challenge. Hij wist in deze klasse diverse kampioenschappen binnen te halen. In 2013 behaalde de huidige Red Bullcoureur de meest toonaangevende titel die er in de kartsport te behalen is binnen: het FIA wereldkampioenschap KZ.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen