Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Kamerleden geadopteerd door twitteraars

Geplaatst opvrijdag 24 maart 2017 - 13:25

De 14 Limburgse Tweede Kamerleden worden op Twitter nauwlettend gevolgd.

Via #kamerwatch hebben 150 twitteraars ieder hun eigen politicus geadopteerd. Het gaat om een initiatief van Radio 1-programmamaker Jurjen van den Bergh.

CDA
Hij heeft zelf de Limburgse CDA'er Martijn van Helvert geadopteerd, die hij voor de adoptie slechts één keer had gesproken. Van den Bergh: "Het leek mij leuk om iemand te volgen waar ik niet zoveel mee heb. Dus een Limburgse CDA'er die vooral de wegen- en en infrastructuurportefeuille heeft."

CDA'er Van Helvert was niet naar zijn mening gevraagd. De Sittardse politicus zegt lachend: "Ik had geen keuze, ik ben slechts slachtoffer van dit initiatief." Een initiatief dat hij overigens waardeert.

De bedoeling van #kamerwatch is dat niet alleen de mediagenieke politici in de schijnwerpers worden gezet, maar ook de backbenchers worden gevolgd, mensen die in Kamer nauwelijks zichtbaar zijn.

Dit zijn de watchers van de andere Limburgse Kamerleden.

DENK
De volger van Selçuk Öztürk is in ieder geval met de actualiteit bezig. Zo hielp hij al een bericht de wereld in dat zijn 'adoptiekind' niet tevreden was met de plek in de Tweede Kamer.

Lees ook: Kamerleden DENK in protest bij installatie Tweede Kamer

Niet alle Kamerwatchers zijn even fanatiek. Zo heeft Nikki van Geest, die PVV-leider Geert Wilders volgt, nog geen tweet over de Venlose politicus de wereld in geholpen. Ook de volger van PVV-collega Dion Graus, Meike Bergwerff, heeft nog niet van zich laten horen.

Muisstil
Huub Bellemakers houdt de Maastrichtse strafpleiter Theo Hiddema (Forum voor Democratie) in de gaten. Ook deze Kamerwatcher houdt zich nog muisstil.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Limburgse Kamerleden worden in Den Haag beëdigd
Definitief veertien Limburgers naar Tweede Kamer
Wilders naar Lady Gaga, Straus krijgt kaartjes voor musical
ANP
Emotionele eerste dag voor Theo Hiddema in Tweede Kamer
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen