Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Kamerleden geadopteerd door twitteraars

Geplaatst opvrijdag 24 maart 2017 - 13:25

De 14 Limburgse Tweede Kamerleden worden op Twitter nauwlettend gevolgd.

Via #kamerwatch hebben 150 twitteraars ieder hun eigen politicus geadopteerd. Het gaat om een initiatief van Radio 1-programmamaker Jurjen van den Bergh.

CDA
Hij heeft zelf de Limburgse CDA'er Martijn van Helvert geadopteerd, die hij voor de adoptie slechts één keer had gesproken. Van den Bergh: "Het leek mij leuk om iemand te volgen waar ik niet zoveel mee heb. Dus een Limburgse CDA'er die vooral de wegen- en en infrastructuurportefeuille heeft."

CDA'er Van Helvert was niet naar zijn mening gevraagd. De Sittardse politicus zegt lachend: "Ik had geen keuze, ik ben slechts slachtoffer van dit initiatief." Een initiatief dat hij overigens waardeert.

De bedoeling van #kamerwatch is dat niet alleen de mediagenieke politici in de schijnwerpers worden gezet, maar ook de backbenchers worden gevolgd, mensen die in Kamer nauwelijks zichtbaar zijn.

Dit zijn de watchers van de andere Limburgse Kamerleden.

DENK
De volger van Selçuk Öztürk is in ieder geval met de actualiteit bezig. Zo hielp hij al een bericht de wereld in dat zijn 'adoptiekind' niet tevreden was met de plek in de Tweede Kamer.

Lees ook: Kamerleden DENK in protest bij installatie Tweede Kamer

Niet alle Kamerwatchers zijn even fanatiek. Zo heeft Nikki van Geest, die PVV-leider Geert Wilders volgt, nog geen tweet over de Venlose politicus de wereld in geholpen. Ook de volger van PVV-collega Dion Graus, Meike Bergwerff, heeft nog niet van zich laten horen.

Muisstil
Huub Bellemakers houdt de Maastrichtse strafpleiter Theo Hiddema (Forum voor Democratie) in de gaten. Ook deze Kamerwatcher houdt zich nog muisstil.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Limburgse Kamerleden worden in Den Haag beëdigd
Definitief veertien Limburgers naar Tweede Kamer
Wilders naar Lady Gaga, Straus krijgt kaartjes voor musical
Tweede Kamer der Staten-Generaal, Den Haag (stock)
Limburgse PVV-Kamerleden opnieuw op verkiesbare plaats
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen