Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse junior-triatleten niet in voorhoede in Rotterdam

Geplaatst opzaterdag 16 september 2017 - 21:56

De Limburgse triatleten Finn Timmermans en Youri Keulen hebben in de finalewedstrijd van de ITU wereldseries geen rol van betekenis kunnen spelen.

Finn Timmermans uit Broekhuizenvorst werd in Rotterdam 42e en Youri Keulen legde beslag op de 53e plaats. De Australiër Matthew Hauser won de wedstrijd voor de Portugees Vasco Vilaca en de Brit Ben Dijkstra.

Starten in Rotterdam
Timmermans had zich bij het EK in Oostenrijk al voor de wedstrijd in Rotterdam geplaatst, Youri Keulen hoorde donderdag pas dat hij door het wegvallen van enkele deelnemers toch in Rotterdam kon starten.

Goed begin
Keulen begon goed aan de wedstrijd, maar kreeg na 750 meter zwemmen zijn zwempak niet uit. "Dat bleef achter de chip hangen en daardoor verspeelde ik wat tijd", vertelde de triatleet uit Spaubeek tegen L1.

Achterstand goed fietsen
"Ik moest met achterstand aan het fietsen begonnen, haalde de groep met een flinke inspanning in, maar kon me op het enorm bochtige en smalle parcours niet naar voren werken", zegt Keulen. "De 53e plaats was het maximaal haalbare. Ik had op meer gehoopt en zal me met dat resultaat tevreden moeten stellen."

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen