Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse journalisten genomineerd voor De Loep 2015

Geplaatst opzondag 6 september 2015 - 18:33

De Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) heeft de reeks artikelen van de Limburgse kranten over Defensie en de doofpot van giftige chroom6-verf genomineerd voor De Loep 2015.

De prijs betreft een jaarlijks eerbetoon aan het beste werk in de Nederlands-Vlaamse onderzoeksjournalistiek. Auteurs Bram van der Heijden en Serge Sekhuis onderzochten hoe het kon gebeuren dat Defensie jarenlang eigen medewerkers onvoldoende beschermd liet werken met kankerverwekkende verf.

Het duo is genomineerd in de categorie 'Tekst'. De prijzen worden uitgereikt op 20 november 2015, tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek in Den Haag.

Lees hier de artikelen - waaronder die van het genomineerde duo - over chroom-6.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onthullingen over politiemol genomineerd voor prijs
Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Krant stuurt verslaggever weg na geheime opnames
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen