Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse journalist heeft jarenlang plagiaat gepleegd'

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 8:31

Journalist Peter Blasic heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan plagiaat.

Dat bevestigen de hoofdredacteuren van Nieuwe Revu, Elsevier en HP/De Tijd tegenover de NRC na berichtgeving van De Groene Amsterdammer.

Ontraceerbare bronnen
Volgens de hoofdredacteuren van de bladen gebruikte hij vaak ontraceerbare bronnen in zijn verhalen. Zo heeft Jonathan Ursem, hoofdredacteur van De Nieuwe Revu 27 artikelen ingetrokken vanwege de werkwijze van de freelance journalist.

Andere naam
Blasic, die in de bladen ook wel de naam Peter Mertens gebruikte, heeft sinds 2014 niet alleen voor Nederlandse tijdschriften gewerkt. Hij schreef onder andere ook voor het Belgische blad Knack. Blasic zou niet meer als journalist werkzaam zijn. Volgens De Groene Amsterdammer is hij nu ambtenaar bij de gemeente Roermond. Volgens de gemeente staat zijn werk als ambtenaar los van zijn journalistieke carrière. Ze noemen het een privékwestie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen