Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse journalist heeft jarenlang plagiaat gepleegd'

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 8:31

Journalist Peter Blasic heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan plagiaat.

Dat bevestigen de hoofdredacteuren van Nieuwe Revu, Elsevier en HP/De Tijd tegenover de NRC na berichtgeving van De Groene Amsterdammer.

Ontraceerbare bronnen
Volgens de hoofdredacteuren van de bladen gebruikte hij vaak ontraceerbare bronnen in zijn verhalen. Zo heeft Jonathan Ursem, hoofdredacteur van De Nieuwe Revu 27 artikelen ingetrokken vanwege de werkwijze van de freelance journalist.

Andere naam
Blasic, die in de bladen ook wel de naam Peter Mertens gebruikte, heeft sinds 2014 niet alleen voor Nederlandse tijdschriften gewerkt. Hij schreef onder andere ook voor het Belgische blad Knack. Blasic zou niet meer als journalist werkzaam zijn. Volgens De Groene Amsterdammer is hij nu ambtenaar bij de gemeente Roermond. Volgens de gemeente staat zijn werk als ambtenaar los van zijn journalistieke carrière. Ze noemen het een privékwestie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen