Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse jongeren betrapt met vuurwerk in België

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 7:40

Vier Limburgers zijn zondagmiddag door de Belgische politie betrapt met een partij vuurwerk in de kofferbak van hun auto. De bestuurder bleek bovendien geen rijbewijs te hebben.

Het groepje trok de aandacht van de politie door rond 15:40 uur in Maaseik een verkeersbord om te rijden.

Vuurwerk
Toen de agenten arriveerden, stonden de jongeren uit Geleen, Sittard en Heerlen bij de geopende kofferbak van de auto. Daar bleek een lading vuurwerk in te liggen. De partij vuurwerk is in beslag genomen, meldt de politie Maasland.

Omdat de bestuurder bovendien geen geldig rijbewijs bleek te hebben, is ook de auto door de politie meegenomen.

Extra controles
De politie gaat de komende tijd strenger controleren op vuurwerk in de grensstreek. Auto's zullen steekproefsgewijs langs de kant gezet worden om te kijken of de inzittenden zich netjes aan de regels houden. Deze jaarwisseling zijn bepaalde soorten knallers en vuurpijlen namelijk verboden.

Lees ook: Politie gaat langs de grens strenger controleren op vuurwerk

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen