Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse inbreng Top 2000 steeds meer dialectfeestje

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 8:29

De Limburgse inbreng in de Top 2000 wordt steeds meer een dialectfeestje. Onze provincie levert nog maar één nummer dat niet in het dialect is gezongen.

Dat blijkt uit de lijst die de radiozender woensdag bekendmaakte.

Baarlo
Het enige niet-dialectnummer komt van de in Baarlo geboren zangeres Kovacs met haar jazzy lied Digging uit 2015, dat met nummer 1896 in de onderste regionen van de lijst is terug te vinden.

Kovacs

Hofleverancier Rowwen Hèze
De andere Limburgse nummers in de lijst zijn onmiskenbaar Limburgs. Rowwen Hèze levert net als vorig jaar zes nummers. Dat zijn Bestel Mar (1409), De Neus Umhoeg (930), Auto Vliegtuug (825), Limburg (612), De Peel In Brand (443) en November (291). Verder zijn Gé Reinders met zijn Blaosmeziek (831) en Neet Oét Lottum met Hald Mich 's Vas (697) opnieuw in de Top 2000 terug te vinden.

Nuujkomer
De enige Limburgse nieuwkomer is ook een dialectnummer. Nao 't Zuuje van Lex Uiting komt dit jaar nieuw binnen op nummer 1214, ongetwijfeld meeliftend op het succes van de gelijknamige documentaire met dezelfde titel. In die veelgeprezen film wordt Uiting gevolgd in zijn tijd als prins van Venlo.

Lees ook: Veel Rowwen Hèze en Benny Neyman herrezen in Top 2000

Ambient en levenslied
Vorig jaar leverde Limburg ook nog een klassiek levenslied met Waarom Fluister Ik Je Naam Nog van Maastrichtenaar Benny Neyman. Met Finding Out More van HAEVN kwam er ook nog wat hedendaags ambient-geluid uit onze provincie in de Top 2000.

Geen disco, geen country
De verschraling van de Limburgse muziek in de Top 2000 heeft zich overigens al eerder ingezet. De Brunssumse countryklassieker en wereldhit Mississippi van Pussycat stond vorig jaar ook al niet meer in de lijst, net als de studentikoze ballad Hou Me Vast van Volumia! uit Heerlen. En of het nu een Limburgse plaat is of niet, discoklassieker Rock Your Baby van parttime-Munstegelener George McCrae ontbreekt al sinds 2012.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen