Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Iceman gaat acteur trainen voor Hollywood-film

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 16:49

Koude-goeroe Wim Hof gaat de Engelse acteur Joseph Fiennes binnenkort voorbereiden op zijn rol. Hij neemt de acteur, die de rol van de Limburgse Iceman gaat vertolken, daarvoor mee naar zijn huis in Polen.

"Hij gaat mij spelen, maar daarvoor moet hij wel eerst het een en ander leren natuurlijk", zegt de geboren Sittardenaar in gesprek met Panorama.

Hollywood
Hof heeft verschillende wereldrecords op zijn naam staan. Zo zat hij ooit bijna twee uur in een container die gevuld was met ijsblokjes. In de loop van 2022 verschijnt er een Hollywood-film in de bioscopen over zijn leven. Joseph Fiennes kruipt in de huid van de Iceman en daar wil Hof hem natuurlijk op gepaste wijze op voorbereiden.

Lees ook: Hollywood maakt film over Limburgse Iceman

'Fuck off!'
"Ik denk dat we eerst eens bij het begin beginnen. Daar is mijn nieuwe boek perfect voor. Iedereen kan er zo mee aan de slag. Meer heb je niet nodig", zegt Hof. "Ga nou eens beginnen met elke dag een paar minuten steenkoud douchen. Of ga voor mijn part buiten in de regenton zitten. En dan niet zeuren dat het zo koud is, fuck off!"

Coronabesmetting
Hof ontwikkelde een methode hoe mensen beter om kunnen gaan met kou. Naar eigen zeggen is hij nooit ziek, maar hij denkt toch dat hij corona onder de leden heeft gehad. "Afgelopen februari had ik het een paar dagen goed te pakken. Mijn vrouw ook. Niet dat ik ziek op bed lag of zo, want daar heb ik het veel te druk voor", zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen