Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse huizenprijzen stevig in de lift

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 10:00

De huizenprijzen in Limburg zijn vorig jaar flink gestegen. Koopwoningen waren 6,9 procent duurder dan een jaar eerder.

Er werden ongeveer evenveel woningen verkocht als in 2018, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Laatste kwart
In het vierde kwartaal stegen de prijzen wat minder snel. Bestaande woningen waren in de laatste drie maanden van 2019 gemiddeld 6,7 procent duurder dan een jaar eerder. Het aantal verkopen lag met 2,2 procent hoger dan in het vierde kwartaal van 2018.

In totaal wisselden er vorig jaar in Limburg 13.410 woningen van eigenaar. Dat zijn er nagenoeg evenveel als in 2018.

Appartementen
Huiseigenaren deden in de afgelopen drie maanden het vaakst appartementen in de verkoop. Het aantal verkochte woningen van dat type steeg landelijk met 11,5 procent op jaarbasis. Ook van de meeste andere woningtypen zijn er meer verkocht.

Alleen de verkopen van de vrijstaande woningen waren in de periode lager dan een jaar eerder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen