Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse huisartsen willen niet wachten op Moderna-vaccin

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 12:42

De Limburgse kring van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) roept demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op om het Pfizer-vaccin beschikbaar te stellen voor huisartsen.

Marijn van Oord, voorzitter van de Limburgse kring, doet die oproep maandagmiddag in Route Regio. Reden om aan de bel te trekken is de vertraging die op de levering van het Moderna-vaccin zit.

Onverstandig
Het Moderna-vaccin is gereserveerd om huisartsen mee in te enten tegen het coronavirus, maar erop wachten betekent volgens Van Oord dat huisartsen pas medio maart zijn gevaccineerd. "Onverstandig, omdat we in februari, volgens het RIVM, een piek van besmettingen met de Britse variant verwachten."

Onbespreekbaar
Met het Pfizer-vaccin, dat wel beschikbaar is, zijn de huisartsen in de tweede helft van februari ingeënt, stelt Van Oord. "Maar volgens De Jonge is dat onbespreekbaar", zegt de voorzitter. "In januari heeft de Landelijke Huisartsenvereniging er een felle discussie over gevoerd met de minister, maar over de inzet van Pfizer bij de huisartsen valt niet te praten." Van Oord vindt dat niet slim. "Wij denken dat dat een vergissing is, die is achterhaald door de realiteit van de Britse variant van het coronavirus."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen