Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse huisartsen willen niet wachten op Moderna-vaccin

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 12:42

De Limburgse kring van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) roept demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op om het Pfizer-vaccin beschikbaar te stellen voor huisartsen.

Marijn van Oord, voorzitter van de Limburgse kring, doet die oproep maandagmiddag in Route Regio. Reden om aan de bel te trekken is de vertraging die op de levering van het Moderna-vaccin zit.

Onverstandig
Het Moderna-vaccin is gereserveerd om huisartsen mee in te enten tegen het coronavirus, maar erop wachten betekent volgens Van Oord dat huisartsen pas medio maart zijn gevaccineerd. "Onverstandig, omdat we in februari, volgens het RIVM, een piek van besmettingen met de Britse variant verwachten."

Onbespreekbaar
Met het Pfizer-vaccin, dat wel beschikbaar is, zijn de huisartsen in de tweede helft van februari ingeënt, stelt Van Oord. "Maar volgens De Jonge is dat onbespreekbaar", zegt de voorzitter. "In januari heeft de Landelijke Huisartsenvereniging er een felle discussie over gevoerd met de minister, maar over de inzet van Pfizer bij de huisartsen valt niet te praten." Van Oord vindt dat niet slim. "Wij denken dat dat een vergissing is, die is achterhaald door de realiteit van de Britse variant van het coronavirus."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen