Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse huisartsen tekenen VGZ-contract onder protest

Geplaatst opvrijdag 27 februari 2015 - 10:28

De meeste Limburgse huisartsen hebben inmiddels onder protest een contract getekend met VGZ.

Ze voelen zich met de rug tegen de muur staan, maar kunnen niet anders dan akkoord gaan, omdat ze anders te veel inkomsten mislopen. Dat zegt de Reuverse huisarts Patrick Albert.

In de clinch
Al maanden liggen huisartsen en verzekeraars met elkaar in de clinch. De huisartsen kunnen premies verdienen als ze goedkope medicijnen voorschrijven en onderzoeken laten doen in goedkope klinieken. Maar de huisartsen vinden dat ze hun werk niet meer goed kunnen doen, omdat anderen dan bepalen wat wel en niet goed is voor de patiënt.

Noodgedwongen
Volgens de Reuverse huisarts heeft de tactiek van de verzekeraar gewerkt. Door tijd te rekken moesten de huisartsen vroeg of laat noodgedwongen wel het contract met VGZ tekenen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ
Geiten Q-koorts
Honderden Limburgers doen mee aan groot gezondheidsonderzoek
Schurftuitbraak in noodopvang Reuver
baby Eibhilin besmet Reuver - 30 mrt 2020
Baby van zeven weken oud besmet met coronavirus
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen