Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse huisartsen bereiden zich voor op coronavaccin

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 21:11

Er wordt gewerkt aan een plan om het coronavaccin toe te dienen in de huisartsenpraktijken, zegt huisarts Ilse Mattheij uit Heerlen.

Mattheij zei dat dinsdagavond in het L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

Volgens haar zijn de gesprekken al volop gaande. "De afgelopen weken hebben de landelijke huisartsverenigingen alle huisartsen gemaild met de vraag of de huisartsen het aankunnen. Verder zijn er vragen gesteld als: wat gaat de GGD doen en wat kunnen de huisartsen doen met het oog op het afstand houden? Dus ik denk dat ze hard aan het draaiboek aan het werken zijn."

Griepprik
Mattheij zegt dat waarschijnlijk hetzelfde scenario zal optreden als bij het toedienen van de griepprik: "Nu zijn er nog vragen over logistiek, het afstand houden en de hoeveelheid vaccins en entingen. Of het in de huisartsenpraktijk gaat gebeuren of bij de GGD, zullen we zien."

Nazorg
De nazorg van een coronapatiënt zou ook bij de huisarts kunnen, volgens Mattheij uit Heerlen. "Als er krapte is, moeten we met z'n allen kijken wat we kunnen doen. Ze wijst daarbij naar Amsterdam waar coronapatiënten eerder naar huis worden gestuurd, omdat een deel van de huisartsen de zorg overneemt. Volgens de Heerlense huisarts is dat ook een optie in Limburg.

Bang
Mattheij merkt in haar praktijk nog angst om de huisarts te bezoeken. "Veel mensen zijn mogelijk toch nog bang om corona ergens anders op te lopen en mensen voelen zich schuldig om de huisarts te belasten." Mattheij doet de oproep om vooral te komen. "Het is goed te doen als huisarts, dus het is vooral belangrijk dat je gewoon komt en niet je klachten opspaart. Want klachten kunnen ook erger oplopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen