Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse huisartsen bereiden zich voor op coronavaccin

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 21:11

Er wordt gewerkt aan een plan om het coronavaccin toe te dienen in de huisartsenpraktijken, zegt huisarts Ilse Mattheij uit Heerlen.

Mattheij zei dat dinsdagavond in het L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

Volgens haar zijn de gesprekken al volop gaande. "De afgelopen weken hebben de landelijke huisartsverenigingen alle huisartsen gemaild met de vraag of de huisartsen het aankunnen. Verder zijn er vragen gesteld als: wat gaat de GGD doen en wat kunnen de huisartsen doen met het oog op het afstand houden? Dus ik denk dat ze hard aan het draaiboek aan het werken zijn."

Griepprik
Mattheij zegt dat waarschijnlijk hetzelfde scenario zal optreden als bij het toedienen van de griepprik: "Nu zijn er nog vragen over logistiek, het afstand houden en de hoeveelheid vaccins en entingen. Of het in de huisartsenpraktijk gaat gebeuren of bij de GGD, zullen we zien."

Nazorg
De nazorg van een coronapatiënt zou ook bij de huisarts kunnen, volgens Mattheij uit Heerlen. "Als er krapte is, moeten we met z'n allen kijken wat we kunnen doen. Ze wijst daarbij naar Amsterdam waar coronapatiënten eerder naar huis worden gestuurd, omdat een deel van de huisartsen de zorg overneemt. Volgens de Heerlense huisarts is dat ook een optie in Limburg.

Bang
Mattheij merkt in haar praktijk nog angst om de huisarts te bezoeken. "Veel mensen zijn mogelijk toch nog bang om corona ergens anders op te lopen en mensen voelen zich schuldig om de huisarts te belasten." Mattheij doet de oproep om vooral te komen. "Het is goed te doen als huisarts, dus het is vooral belangrijk dat je gewoon komt en niet je klachten opspaart. Want klachten kunnen ook erger oplopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen