Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse horecazaken houden deuren dicht: 'Ander inzicht'

Geplaatst opzaterdag 9 januari 2021 - 12:02

Ook de Limburgse horecazaken houden, ondanks de aankondiging, hun deuren na 17 januari gesloten.

Vrijdag maakten de ruim 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) al bekend terug te komen op het besluit om uit protest op 17 januari weer open te gaan.

Ander inzicht
"Er zijn twee belangrijke dingen om niet meer op die dag te openen", legt John Paulus van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Maastricht-Heuvelland uit. "We zien dat de toestand in de zorg eerder is verslechterd dan verbeterd na die aankondiging. Ook zijn de maatregelen verscherpt en zijn zelfs de niet-essentiƫle winkels gesloten. Dat zorgt voor een ander inzicht."

Lees ook: 65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op

Harde datum
Dat wil niet zeggen dat de 1200 Limburgse horecaondernemers die zich achter de landelijke actie hebben geschaard nu pas opengaan als het van de overheid mag. "We halen wel de harde datum van het statement af", zegt Paulus. "We hebben gemerkt dat het blijkbaar moeilijk is om vooruit te kijken naar het moment dat de coronagolf beheersbaar wordt."

Spreiding drukte
Daarom gaat KHN de actie op een andere manier duiden. "We willen bij de eerste heropening van de niet-essentiƫle winkels meedoen. Dan moet de horeca ook open. Er is geen enkele reden om te zeggen dat we niet open mogen, want onze protocollen zijn minstens zo streng, zo niet strenger dan de retail heeft." De Maastrichtse horecaondernemer is ook van mening dat de horecazaken zorg kunnen dragen voor spreiding in steden waar het potentieel druk kan worden.

Het draagvlak onder horecaondernemers is volgens Paulus groeiende. "De kei harde datum is er nu af, maar we zijn ook zo'n zes weken verder. De urgentie groeit elke week om weer open te gaan. En de economische nood wordt elke keer hoger en hoger."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen