Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse hoek' op Roermondse camping

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 21:21

Heel veel Nederlanders vieren dit jaar vakantie in eigen land. Limburgers gaan naar de kust, Randstedelingen komen naar Limburg.

Maar je kunt ook vakantie vieren vlakbij huis. Op camping Hatenboer in Roermond is zelfs een 'Limburgs' hoekje ingericht, een soort Nederlandse enclave tussen al Duitse gasten.

Eigen huis zien
Danny kan vanaf de camping zijn eigen huis aan de andere kant van de Maasplassen net niet zien. Het is letterlijk op steenworp afstand. Met de boot is hij er sneller dan met de auto. Maar waarom zou je zo dichtbij huis vakantie vieren? "We hebben hier een vaste standplaats. Je kent de mensen en je kan komen wanneer je wilt. Als het regent ben je zo weer thuis, ideaal," legt de Roermondenaar.

Karaoke
Hij heeft een karaokehoekje ingericht met een eigen bar. Duitse muziek komt uit de luidsprekers. En Duits is inderdaad de voertaal op de camping. Het zoeken naar Nederlanders blijkt een lastige opgave. Behalve dan op de plekken A1 tot en met A6 die voor de Nederlanders zijn gereserveerd. Dat is al jaren zo.

Vliegreizen?
Andrew moet iets verder rijden, hij komt uit Eindhoven en is al negen jaar vaste gast. Hij vermaakt zich prima in Roermond. Toch gaat hij elk jaar ook een weekje naar het buitenland. In maart was hij in Jamaica, net voordat het coronavirus uitbrak. Dit jaar vindt hij het wel prima zo. Danny durft zelfs niet meer een vliegtuig in. "Ik heb een paar keer gevlogen, maar de vliegangst is alleen maar groter geworden. Ik vind lekker zo, dichtbij huis. We kunnen de honden gewoon thuis laten als dat nodig zou zijn."

Privacy
De andere Nederlanders die op de camping vertoeven zijn op een hand te tellen. Een moeder met haar zoontje viert er vakantie en op het water dobbert een jacht rond met daarin een Limburgs echtpaar. "We willen een beetje privacy, dus film ons maar niet," laat het tweetal weten. Verder is er van topdrukte geen sprake. Geen lange rijen voor de slagboom, het afstand houden is absoluut geen probleem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen