Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse hoek' op Roermondse camping

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 21:21

Heel veel Nederlanders vieren dit jaar vakantie in eigen land. Limburgers gaan naar de kust, Randstedelingen komen naar Limburg.

Maar je kunt ook vakantie vieren vlakbij huis. Op camping Hatenboer in Roermond is zelfs een 'Limburgs' hoekje ingericht, een soort Nederlandse enclave tussen al Duitse gasten.

Eigen huis zien
Danny kan vanaf de camping zijn eigen huis aan de andere kant van de Maasplassen net niet zien. Het is letterlijk op steenworp afstand. Met de boot is hij er sneller dan met de auto. Maar waarom zou je zo dichtbij huis vakantie vieren? "We hebben hier een vaste standplaats. Je kent de mensen en je kan komen wanneer je wilt. Als het regent ben je zo weer thuis, ideaal," legt de Roermondenaar.

Karaoke
Hij heeft een karaokehoekje ingericht met een eigen bar. Duitse muziek komt uit de luidsprekers. En Duits is inderdaad de voertaal op de camping. Het zoeken naar Nederlanders blijkt een lastige opgave. Behalve dan op de plekken A1 tot en met A6 die voor de Nederlanders zijn gereserveerd. Dat is al jaren zo.

Vliegreizen?
Andrew moet iets verder rijden, hij komt uit Eindhoven en is al negen jaar vaste gast. Hij vermaakt zich prima in Roermond. Toch gaat hij elk jaar ook een weekje naar het buitenland. In maart was hij in Jamaica, net voordat het coronavirus uitbrak. Dit jaar vindt hij het wel prima zo. Danny durft zelfs niet meer een vliegtuig in. "Ik heb een paar keer gevlogen, maar de vliegangst is alleen maar groter geworden. Ik vind lekker zo, dichtbij huis. We kunnen de honden gewoon thuis laten als dat nodig zou zijn."

Privacy
De andere Nederlanders die op de camping vertoeven zijn op een hand te tellen. Een moeder met haar zoontje viert er vakantie en op het water dobbert een jacht rond met daarin een Limburgs echtpaar. "We willen een beetje privacy, dus film ons maar niet," laat het tweetal weten. Verder is er van topdrukte geen sprake. Geen lange rijen voor de slagboom, het afstand houden is absoluut geen probleem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen