Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse hersteld van corona: 'Gelukkig milde klachten'

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 5:59

Een Limburgse vrouw, die onlangs in Italië het coronavirus heeft opgelopen, is hersteld van de ziekte.

Dat laat de vrouw, die graag anoniem wilde blijven, weten in gesprek met L1.

Twee dagen last
"Ik heb er maar twee dagen last van gehad", blikt ze terug op een hectische tijd. "Gelukkig had ik maar milde klachten. Wat koorts met maar een lichte verhoging. Vrijdag was het voor mij grotendeels alweer voorbij."

Italië
Het echtpaar liep het virus op tijdens een vakantie in Italië. "Toen mijn man ziek werd, besloten we ons te laten testen. En ja hoor, we waren besmet."

Overweldigend
Wat volgde was een hectische tijd, waarin er veel op het stel afkwam. "Het was overweldigend", legt ze uit. "We hebben elke dag contact met de GGD. Het ging even nergens anders meer over."

Naar buiten was wennen
Toen ze weer klachtenvrij was, kreeg ze te horen dat ze weer naar buiten mocht. "Dat was wel even wennen, want je wil niemand aansteken. Ik zou ook nooit naar buiten gaan als het risico bestond dat ik iemand zou kunnen besmetten", geeft ze aan. "Maar inmiddels kan ik het virus niet meer overbrengen."

Lees ook: Aantal coronabesmettingen Limburg stijgt met 50 procent

Positief geluid
Over de manier waarop de coronabesmettingen bekend werden gemaakt, heeft de vrouw nog wel een kritiekpunt. "De personen die gesmet zijn, worden door de GGD met geslacht, leeftijd en woonplaats genoemd", zegt de vrouw. "Maar er komt geen melding dat er mensen ook weer beter zijn." Daarom wilde ze toch een reactie geven in de media, om mensen die het virus oplopen een hart onder de riem te steken. "Ik wil een positief geluid laten horen", zegt ze. "Als je niet in de risicogroep valt, hoef je eigenlijk geen angst te hebben. De klachten zijn goed te behandelen. Ik wil mensen toch een beetje geruststellen."

Kaartje naar ouderen in Sittard
Een groep die wel een risico loopt, zijn de ouderen. "Ik vind het verschrikkelijk dat er een zorginstelling met ouderen in Sittard is, waar het virus heerst. Die mensen zitten lang in quarantaine. Dat vind ik erg. Misschien is het een idee om met z'n alleen een opbeurend kaartje te sturen om die mensen een hart onder de riem te steken", sluit ze af.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen