Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse hersteld van corona: 'Gelukkig milde klachten'

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 5:59

Een Limburgse vrouw, die onlangs in Italië het coronavirus heeft opgelopen, is hersteld van de ziekte.

Dat laat de vrouw, die graag anoniem wilde blijven, weten in gesprek met L1.

Twee dagen last
"Ik heb er maar twee dagen last van gehad", blikt ze terug op een hectische tijd. "Gelukkig had ik maar milde klachten. Wat koorts met maar een lichte verhoging. Vrijdag was het voor mij grotendeels alweer voorbij."

Italië
Het echtpaar liep het virus op tijdens een vakantie in Italië. "Toen mijn man ziek werd, besloten we ons te laten testen. En ja hoor, we waren besmet."

Overweldigend
Wat volgde was een hectische tijd, waarin er veel op het stel afkwam. "Het was overweldigend", legt ze uit. "We hebben elke dag contact met de GGD. Het ging even nergens anders meer over."

Naar buiten was wennen
Toen ze weer klachtenvrij was, kreeg ze te horen dat ze weer naar buiten mocht. "Dat was wel even wennen, want je wil niemand aansteken. Ik zou ook nooit naar buiten gaan als het risico bestond dat ik iemand zou kunnen besmetten", geeft ze aan. "Maar inmiddels kan ik het virus niet meer overbrengen."

Lees ook: Aantal coronabesmettingen Limburg stijgt met 50 procent

Positief geluid
Over de manier waarop de coronabesmettingen bekend werden gemaakt, heeft de vrouw nog wel een kritiekpunt. "De personen die gesmet zijn, worden door de GGD met geslacht, leeftijd en woonplaats genoemd", zegt de vrouw. "Maar er komt geen melding dat er mensen ook weer beter zijn." Daarom wilde ze toch een reactie geven in de media, om mensen die het virus oplopen een hart onder de riem te steken. "Ik wil een positief geluid laten horen", zegt ze. "Als je niet in de risicogroep valt, hoef je eigenlijk geen angst te hebben. De klachten zijn goed te behandelen. Ik wil mensen toch een beetje geruststellen."

Kaartje naar ouderen in Sittard
Een groep die wel een risico loopt, zijn de ouderen. "Ik vind het verschrikkelijk dat er een zorginstelling met ouderen in Sittard is, waar het virus heerst. Die mensen zitten lang in quarantaine. Dat vind ik erg. Misschien is het een idee om met z'n alleen een opbeurend kaartje te sturen om die mensen een hart onder de riem te steken", sluit ze af.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen