Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse hersteld van corona: 'Gelukkig milde klachten'

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 5:59

Een Limburgse vrouw, die onlangs in Italië het coronavirus heeft opgelopen, is hersteld van de ziekte.

Dat laat de vrouw, die graag anoniem wilde blijven, weten in gesprek met L1.

Twee dagen last
"Ik heb er maar twee dagen last van gehad", blikt ze terug op een hectische tijd. "Gelukkig had ik maar milde klachten. Wat koorts met maar een lichte verhoging. Vrijdag was het voor mij grotendeels alweer voorbij."

Italië
Het echtpaar liep het virus op tijdens een vakantie in Italië. "Toen mijn man ziek werd, besloten we ons te laten testen. En ja hoor, we waren besmet."

Overweldigend
Wat volgde was een hectische tijd, waarin er veel op het stel afkwam. "Het was overweldigend", legt ze uit. "We hebben elke dag contact met de GGD. Het ging even nergens anders meer over."

Naar buiten was wennen
Toen ze weer klachtenvrij was, kreeg ze te horen dat ze weer naar buiten mocht. "Dat was wel even wennen, want je wil niemand aansteken. Ik zou ook nooit naar buiten gaan als het risico bestond dat ik iemand zou kunnen besmetten", geeft ze aan. "Maar inmiddels kan ik het virus niet meer overbrengen."

Lees ook: Aantal coronabesmettingen Limburg stijgt met 50 procent

Positief geluid
Over de manier waarop de coronabesmettingen bekend werden gemaakt, heeft de vrouw nog wel een kritiekpunt. "De personen die gesmet zijn, worden door de GGD met geslacht, leeftijd en woonplaats genoemd", zegt de vrouw. "Maar er komt geen melding dat er mensen ook weer beter zijn." Daarom wilde ze toch een reactie geven in de media, om mensen die het virus oplopen een hart onder de riem te steken. "Ik wil een positief geluid laten horen", zegt ze. "Als je niet in de risicogroep valt, hoef je eigenlijk geen angst te hebben. De klachten zijn goed te behandelen. Ik wil mensen toch een beetje geruststellen."

Kaartje naar ouderen in Sittard
Een groep die wel een risico loopt, zijn de ouderen. "Ik vind het verschrikkelijk dat er een zorginstelling met ouderen in Sittard is, waar het virus heerst. Die mensen zitten lang in quarantaine. Dat vind ik erg. Misschien is het een idee om met z'n alleen een opbeurend kaartje te sturen om die mensen een hart onder de riem te steken", sluit ze af.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen