Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse havengemeenten slaan handen ineen

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2015 - 16:02

De havengemeenten in Limburg slaan de handen ineen. Ze gaan meer samenwerken bij onderhoud en administratie.

Het gaat om de gemeenten Gennep, Venray, Venlo, Weert, Leudal, Roermond, Maasgouw, Sittard-Geleen, Stein en Maastricht.

Samenwerking
Ze maakten dinsdag de samenwerking bekend. Ook de beheerder van de haven Zevenellen in Leudal (Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg) doet mee. De provincie en Rijkswaterstaat ondersteunen de gemeenten hierbij.

Miljoenen
De afgelopen vijf jaar is 22 miljoen euro geĆÆnvesteerd in de havens in Limburg. "Laten we de havens up-to-date houden en achterstallig onderhoud voorkomen", zegt gedeputeerde Twan Beurskens. De havens bieden werk aan 5300 Limburgers, zo blijkt uit een studie van TNO Inro. De omzet komt jaarlijks uit op meer dan een half miljard.

Watersport
De Prins Mauritshaven in Wessem zal zich de komende jaren meer gaan toeleggen op watersport. Nu wordt de haven voornamelijk gebruikt voor industriƫle doeleinden. Dit maakte wethouder Johan Lalieu van Maasgouw tijdens het overleg bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Limburgse binnenhavens blijven samenwerken
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij
Winkelketens Dixons en MyCom failliet
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen