Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse handbalsters pakken eerste punten van 2019

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 21:14

De twee Limburgse handbalclubs in eredivisie bij de vrouwen hebben hun eerste competitiepunten van 2019 gepakt.

Cabooter Venlo reisde af naar Nibbixwoud en versloeg daar SEW. Vlug en Lening Geleen moest het doen met een gelijkspel.

Cabooter/HandbaL Venlo
De vroegere succesvolle Noord-Hollandse club staat momenteel op een gedeelde laatste plaats.
HandbaL Venlo maakte dan ook korte metten met SEW te maken en bouwde al snel een marge op van 5 doelpunten (4-9). Via 9-14 werd de ruststand van 11-14 bereikt. Ook aan het begin van de tweede helft stokte de Venlose aanval nog en SEW kwam terug tot 14-14. Die inhaalrace had blijkbaar krachten gekost, want Venlo kon opnieuw afstand nemen (16-21). Via 20-25 werd de 26-32 eindstand bereikt.

Cabooter/HandbaL Venlo schrijft twee punten bij en handhaaft zich in de top drie achter VOC en Quintus.

Vlug en Lenig Geleen
Vlug en Lenig zag de achterstand op de provinciegenoten groeien. In Geleen moest V&L genoegen nemen met een 26-26 gelijkspel tegen Borhave. Na een aanvankelijk kleine achterstand kwam V&L vlak voor rust langszij: 14-14.

In de tweede helft lukte het de Geleense ploeg nog eens om een vroege achterstand in te lopen, hoewel dat pas in de slotfase gebeurde. Na 20-24 dichten de handbalsters van trainer Richard Curfs de kloof alsnog. Door deze 'narrow escape' houdt V&L zicht op een plek bij de eerste vier.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen