Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse handbalsters pakken eerste punten van 2019

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 21:14

De twee Limburgse handbalclubs in eredivisie bij de vrouwen hebben hun eerste competitiepunten van 2019 gepakt.

Cabooter Venlo reisde af naar Nibbixwoud en versloeg daar SEW. Vlug en Lening Geleen moest het doen met een gelijkspel.

Cabooter/HandbaL Venlo
De vroegere succesvolle Noord-Hollandse club staat momenteel op een gedeelde laatste plaats.
HandbaL Venlo maakte dan ook korte metten met SEW te maken en bouwde al snel een marge op van 5 doelpunten (4-9). Via 9-14 werd de ruststand van 11-14 bereikt. Ook aan het begin van de tweede helft stokte de Venlose aanval nog en SEW kwam terug tot 14-14. Die inhaalrace had blijkbaar krachten gekost, want Venlo kon opnieuw afstand nemen (16-21). Via 20-25 werd de 26-32 eindstand bereikt.

Cabooter/HandbaL Venlo schrijft twee punten bij en handhaaft zich in de top drie achter VOC en Quintus.

Vlug en Lenig Geleen
Vlug en Lenig zag de achterstand op de provinciegenoten groeien. In Geleen moest V&L genoegen nemen met een 26-26 gelijkspel tegen Borhave. Na een aanvankelijk kleine achterstand kwam V&L vlak voor rust langszij: 14-14.

In de tweede helft lukte het de Geleense ploeg nog eens om een vroege achterstand in te lopen, hoewel dat pas in de slotfase gebeurde. Na 20-24 dichten de handbalsters van trainer Richard Curfs de kloof alsnog. Door deze 'narrow escape' houdt V&L zicht op een plek bij de eerste vier.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen