Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Handbaldagen: Bevo spectaculair, Lions onderuit

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 13:05

De dertigste editie van de Limburgse Handbaldagen (LHD) is woensdag in Sittard en Panningen van start gegaan.

Volgens de jaarlijkse traditie strijdt een internationaal deelnemersveld van acht teams drie dagen lang om de eindzege.

Gelijkspel Bevo
​Bevo moest het, in het eigen Panningen, woensdagochtend al opnemen tegen het nationale team van Israël. De Bene-League formatie had het direct lastig tegen de Israëliërs en keek halverwege de wedstrijd tegen een 15-12 achterstand aan. Bevo richtte zich echter op en daardoor ontvouwde zich een spannend duel. Door een treffer in de laatste halve minuut sleepte de ploeg uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur: 28-28.

Limburgse clubs
​OCI-Lions kwam aan het begin van de middag voor het eerst in actie. In Sittard was
HC Zarya Kaspiya Astrakhan de tegenstander, en dat bleek een sterke ploeg. Na een kwartier stond het al 2-9 in het voordeel van de Russische ploeg en halverwege de wedstrijd was die score opgelopen naar 10-17. Ook in het tweede bedrijf kwam het team van Mark Schmetz niet dichterbij, waardoor het duel voor hen eindigde in een 24-31 nederlaag.

De beide Limburgse clubs spelen woensdagavond ook al een tweede duel; Bevo treft om 19:00 uur HC Odorheiu Secuiesc, Lions stuit om 21:00 uur op BM Benidorm.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen