Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Griezelbusauteur in actie voor verkeersveiligheid

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 7:18

De Geleense kinderboekenschrijver Paul van Loon leest donderdagochtend voor met minister Cora van Nieuwenhuizen uit zijn boek 'Ontsnapt uit de dode hoek'.

De voorleessessie van de kinderboekenschrijver en de minister van Infrastructuur vindt plaats bij groep 7 van de Haagse basisschool Het Volle Leven. Dit is het startschot van een verkeersveiligheidscampagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland (TLN). De campagne draait om de dode hoek.

Levensgevaarlijke situaties
De dode hoek is de ruimte die een bestuurder van een vrachtwagen of auto niet goed kan overzien, ook niet met behulp van de spiegels. Daardoor bestaat de kans dat hij bijvoorbeeld fietsers over het hoofd ziet bij links of rechts afslaan en dat leidt tot levensgevaarlijke situaties.

Maatschappelijke betrokkenheid
Over de deelname van de olie- en gasmaatschappij zegt een woordvoerster: "We hebben zelf veel mensen op de weg in tankwagens en we voorzien auto's van brandstof. We willen onze maatschappelijke betrokkenheid tonen en hebben daarom de samenwerking met VVN gezocht. Een van de voornaamste oorzaken van dodelijke ongevallen op de weg zijn die met de dode hoek."

Griezelbus
Paul van Loon is vooral bekend van 'De Sprookjessprokkelaar', zijn kinderboekenserie 'Dolfje Weerwolfje' en de Griezelbus-reeks. 'Ontsnapt uit de dode hoek' is een Griezelbus-avontuur.

Op scholen verspreid over het land worden elk jaar ruim negenhonderd Veilig op weg-lessen verzorgd voor leerlingen van groep 7 en 8.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen