Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Griezelbusauteur in actie voor verkeersveiligheid

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 7:18

De Geleense kinderboekenschrijver Paul van Loon leest donderdagochtend voor met minister Cora van Nieuwenhuizen uit zijn boek 'Ontsnapt uit de dode hoek'.

De voorleessessie van de kinderboekenschrijver en de minister van Infrastructuur vindt plaats bij groep 7 van de Haagse basisschool Het Volle Leven. Dit is het startschot van een verkeersveiligheidscampagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland (TLN). De campagne draait om de dode hoek.

Levensgevaarlijke situaties
De dode hoek is de ruimte die een bestuurder van een vrachtwagen of auto niet goed kan overzien, ook niet met behulp van de spiegels. Daardoor bestaat de kans dat hij bijvoorbeeld fietsers over het hoofd ziet bij links of rechts afslaan en dat leidt tot levensgevaarlijke situaties.

Maatschappelijke betrokkenheid
Over de deelname van de olie- en gasmaatschappij zegt een woordvoerster: "We hebben zelf veel mensen op de weg in tankwagens en we voorzien auto's van brandstof. We willen onze maatschappelijke betrokkenheid tonen en hebben daarom de samenwerking met VVN gezocht. Een van de voornaamste oorzaken van dodelijke ongevallen op de weg zijn die met de dode hoek."

Griezelbus
Paul van Loon is vooral bekend van 'De Sprookjessprokkelaar', zijn kinderboekenserie 'Dolfje Weerwolfje' en de Griezelbus-reeks. 'Ontsnapt uit de dode hoek' is een Griezelbus-avontuur.

Op scholen verspreid over het land worden elk jaar ruim negenhonderd Veilig op weg-lessen verzorgd voor leerlingen van groep 7 en 8.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen