Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gitarist verruilt Nederlandse carrière voor Höhner

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 15:08

Joost Vergoossen uit Echt wordt de nieuwe gitarist van de bekende Duitse band Höhner.

De 50-jarige Vergoossen wordt de opvolger van John Parsons die de Keulse band eind juni verliet.

Kans
De Limburgse gitarist is heel erg blij om het nieuwe avontuur aan te gaan, zo laat hij via Facebook weten. "Het was een kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Helaas neem ik door deze beslissing afscheid van Nederland en al mijn muzikale vrienden."

Chemie
"Joost heeft een speciaal geluid dat ons hoe dan ook gemotiveerd heeft", zeggen de bandleden van Höhner tegen de krant Kölner Stadt-Anzeiger. "Vanaf de eerste seconde ontstond er een chemie op de bühne."

Het Goede Doel
Vergoossen werd onder meer bekend als gitarist van de band Kayak. Daarnaast maakte hij ook deel uit van Het Goede Doel. Begin jaren 2000 speelde de gitarist in de band van Ilse de Lange. In die periode bracht hij ook zijn eerste soloalbum uit. Ook stond hij met Bobby Kimball van Toto en Jan Akkerman op het podium.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen