Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten spenderen tonnen aan extern advies

Geplaatst opmaandag 8 september 2014 - 15:24

Limburgse gemeenten geven honderdduizendenden euro's uit aan extern advies voor de aankomende decentralisaties. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur.

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel extra taken op hun bord. Voor het voorbereiden op deze decentralisaties schakelen veel gemeenten externe adviesbureau's in. Zo huurt de gemeente Roermond dit jaar voor 700 duizend euro aan extern advies in. Ook de gemeenten Horst aan de Maas en Nederweert springen eruit; zij spenderen beiden ruim 300 duizend euro. De externe adviesbureau's helpen de gemeenten bij het opstellen van diverse plannen of leveren extra personeel.

Niet alle gemeenten
Lang niet alle gemeenten nemen externe adviseurs in de arm. Waar de gemeente Kerkrade 75 duizend euro uitgeeft aan extern advies, doet buurgemeente Simpelveld het zonder. Alle cijfers van de Nieuwsuur-peiling zijn hier te vinden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Nederweert slecht voorbereid op Wmo'
BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
OZB in Limburg weer omhoog
Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen