Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten schakelen Citrix-systemen uit

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 17:25

Diverse Limburgse gemeenten die Citrix-software gebruiken, hebben dat systeem vrijdag afgesloten vanwege veiligheidsrisico's. Het gaat onder andere om de gemeenten Beek, Meerssen en Peel en Maas.

De maatregel volgt op een advies van de Informatie Beveiligings Dienst (IBD) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Geen online-diensten
Met Citrix is extern dataverkeer mogelijk. Voor inwoners van de desbetreffende gemeenten betekent dat onder andere dat zij voorlopig niet online afspraken kunnen maken voor diverse gemeentelijke diensten. Op de websites van de desbetreffende gemeenten wordt het publiek geïnformeerd over de kwestie en de gevolgen.

Hacks
Nadat er een beveiligingslek was aangetroffen in de software adviseerde producent Citrix van die software een aantal maatregelen. Maar die blijken niet altijd te werken. Woensdag kwam naar buiten dat hackers het gemunt hebben op instellingen die Citrix-software gebruiken. Behalve veel gemeenten zijn dat ook ziekenhuizen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen