Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten moeten bezuinigen

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 11:40

Zeker elf Limburgse gemeenten moeten volgend jaar bezuinigen. De gemeente Sittard-Geleen moet het meest bezuinigen. Bijna vijf miljoen euro.

Ook Leudal en Venlo moeten fors snijden, met respectievelijk 3,7 en ruim 3,5 miljoen euro. Dit blijkt uit een enqueteonderzoek van Nieuwsuur en LocalFocus onder een aantal Limburgse gemeenten.

Onderhoud wegen en straten
Daarnaast wordt er bij verschillende gemeenten fors bezuinigd op het onderhoud van wegen, straten en pleinen. Leudal trekt daarvoor 1,2 miljoen euro minder uit, Venlo bezuinigt 850.000 euro op deze posten. Vier van de ondervraagde gemeenten gaan ook bezuinigen op sport. De gemeente Meerssen gaat het meeste besparen op sport, bijna 100.000 euro.

Roermond en Bergen niet
De gemeente Valkenburg aan de Geul moet het hoogste bedrag per inwoner bezuinigen, meer dan honderd euro. De gemeenten Roermond en Bergen geven aan
niet te hoeven bezuinigen.

Vijftien van de 33 Limburgse gemeenten hebben meegedaan aan de enquete.

Lees ook: Gemeente Sittard-Geleen hoogste schuld per inwoner

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Uitkeringsgerechtigde gaat stadscentrum schoonhouden
Kort geding tegen V&D Roermond uitgesteld
Tekort aan opvang voor Limburgse gezinnen in nood
‘V&D dicht in Sittard en Heerlen’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen