Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten: miljoenentekort op jeugdzorg

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 6:50

Twee derde van de Limburgse gemeenten verwacht in 2017 niet uit te kunnen komen met het budget dat ze van de overheid krijgen voor jeugdzorg.

Over de gehele provincie zal het tekort oplopen tot minstens 28,7 miljoen euro.

Onderzoek
Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat 22 van 33 gemeenten de jeugdzorg niet kan betalen. Venlo loopt daarmee op kop met ruim 11 miljoen euro. De gemeente heeft voor dit jaar een budget van 20,4 miljoen ontvangen, maar dat is lang niet genoeg. Heerlen, Roermond, Landgraaf en Kerkrade volgen met tekorten tussen de 1,5 en 6 miljoen euro.

Lees ook: Nieuw miljoenentekort dreigt voor gemeente Venlo

Minder geld
Reden voor het tekort is dat de provincie elk jaar minder geld krijgt vanuit Den Haag. In 2015 kreeg Limburg nog 264 miljoen euro, dit jaar ontvangen zij 236 miljoen euro. Op basis van voorgaande jaren wordt verwacht dat het nog lager gaat worden en de tekorten hoger uit gaan vallen.

In Limburg kregen afgelopen jaar 24.850 jongeren hulp van jeugdzorg. Volgens de gemeenten leveren de tekorten nog geen structurele problemen op voor de hulp die zij nodig hebben.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jeugdhulp voor ruim een op de acht Limburgse jongeren
Merendeel Limburgse gemeenten krijgt extra geld jeugdzorg
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Jeugdzorgverleners verliezen kort geding tegen gemeenten
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen