Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse gemeenten: miljoenentekort op jeugdzorg

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 6:50

Twee derde van de Limburgse gemeenten verwacht in 2017 niet uit te kunnen komen met het budget dat ze van de overheid krijgen voor jeugdzorg.

Over de gehele provincie zal het tekort oplopen tot minstens 28,7 miljoen euro.

Onderzoek
Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat 22 van 33 gemeenten de jeugdzorg niet kan betalen. Venlo loopt daarmee op kop met ruim 11 miljoen euro. De gemeente heeft voor dit jaar een budget van 20,4 miljoen ontvangen, maar dat is lang niet genoeg. Heerlen, Roermond, Landgraaf en Kerkrade volgen met tekorten tussen de 1,5 en 6 miljoen euro.

Lees ook: Nieuw miljoenentekort dreigt voor gemeente Venlo

Minder geld
Reden voor het tekort is dat de provincie elk jaar minder geld krijgt vanuit Den Haag. In 2015 kreeg Limburg nog 264 miljoen euro, dit jaar ontvangen zij 236 miljoen euro. Op basis van voorgaande jaren wordt verwacht dat het nog lager gaat worden en de tekorten hoger uit gaan vallen.

In Limburg kregen afgelopen jaar 24.850 jongeren hulp van jeugdzorg. Volgens de gemeenten leveren de tekorten nog geen structurele problemen op voor de hulp die zij nodig hebben.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Merendeel Limburgse gemeenten krijgt extra geld jeugdzorg
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
VVD levert geen nieuwe wethouder in Venlo
PVV bij zeven Limburgse gemeenten op de lijst
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen