Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten houden hondenbelasting in stand

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 6:00

Dit jaar heffen 25 Limburgse gemeenten, net als vorig jaar, hondenbelasting. Ze verwachten daarmee in totaal ruim 6,8 miljoen euro op te halen.

De inkomsten uit hondenbelasting dalen daarmee dit jaar met zo'n 50.000 euro totaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek naar de gemeentelijke begrotingen van 2020.

Flinke daling
De daling van de inkomsten komt vooral voor rekening van Meerssen en Venlo. Beide gemeenten verlagen de tarieven flink. In Meerssen betalen hondenbezitters dit jaar 52 euro voor hun trouwe viervoeter, tegenover 66 euro vorig jaar. In Venlo daalt de belasting met ruim 11 procent: van 96,15 euro naar 85,76 euro.

In Venlo betaalden hondenbezitters de afgelopen jaren de meeste belasting voor hun huisdier. Doordat de blaftax daar nu is verlaagd, betalen Maastrichtse baasjes nu het meest: 90,92 euro.

Afschaffing
Hoewel de roep om het afschaffen van de hondenbelasting steeds luider wordt, zijn er in Limburg slechts zes gemeenten waar geen blaftax geldt. In Gulpen-Wittem en Beekdaelen werd de hondenbelasting vorig jaar afgeschaft. In Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Peel en Maas betalen hondenbezitters al jaren geen belasting voor hun trouwe viervoeter.

Lees ook: 8400 handtekeningen voor afschaffen hondenbelasting

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen