Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten houden hondenbelasting in stand

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 6:00

Dit jaar heffen 25 Limburgse gemeenten, net als vorig jaar, hondenbelasting. Ze verwachten daarmee in totaal ruim 6,8 miljoen euro op te halen.

De inkomsten uit hondenbelasting dalen daarmee dit jaar met zo'n 50.000 euro totaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek naar de gemeentelijke begrotingen van 2020.

Flinke daling
De daling van de inkomsten komt vooral voor rekening van Meerssen en Venlo. Beide gemeenten verlagen de tarieven flink. In Meerssen betalen hondenbezitters dit jaar 52 euro voor hun trouwe viervoeter, tegenover 66 euro vorig jaar. In Venlo daalt de belasting met ruim 11 procent: van 96,15 euro naar 85,76 euro.

In Venlo betaalden hondenbezitters de afgelopen jaren de meeste belasting voor hun huisdier. Doordat de blaftax daar nu is verlaagd, betalen Maastrichtse baasjes nu het meest: 90,92 euro.

Afschaffing
Hoewel de roep om het afschaffen van de hondenbelasting steeds luider wordt, zijn er in Limburg slechts zes gemeenten waar geen blaftax geldt. In Gulpen-Wittem en Beekdaelen werd de hondenbelasting vorig jaar afgeschaft. In Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Peel en Maas betalen hondenbezitters al jaren geen belasting voor hun trouwe viervoeter.

Lees ook: 8400 handtekeningen voor afschaffen hondenbelasting

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen