Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten ervaren meeste buurtoverlast

Geplaatst opzaterdag 23 september 2017 - 9:57

Inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen en Heerlen ervaren bovengemiddeld hinder van buurtoverlast.

Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Te hard rijden
Het CBS vroeg Nederlanders van vijftien jaar en ouder naar verschillende vormen van buurtoverlast. Deze zijn verdeeld over drie hoofdgroepen: fysieke verloedering, sociale overlast en verkeersoverlast. Uit het onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlanders hinder ervaren van verkeersoverlast in hun buurt, met name van te hard rijden. Ook fysieke verloedering van de woonomgeving leidt vaak tot ergernis.

Uitschieters
Waar het landelijk gemiddelde van inwoners die buurtoverlast ervaren op 43 procent ligt, ligt het gemiddelde in de vijftig grootste gemeenten van Nederland op 49 procent. Naast Sittard-Geleen en Heerlen springen ook Schiedam, Rotterdam en Den Haag negatief uit het onderzoek.

Ondanks deze cijfers, kan het CBS wel concluderen dat vrijwel alle vormen van buurtoverlast sinds 2005 afnemen. Overlast door buurtbewoners is de enige overlastvorm die sinds dat jaar meer voorkomt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen