Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit

Geplaatst opmaandag 22 juni 2015 - 6:05

Zeker zeven Limburgse gemeenten schieten de pgb’s van hun inwoners voor om te voorkomen dat hun zorg in de knel komt.

Veel andere zijn daartoe bereid, zo blijkt uit een enquête van de Limburgse kranten onder de gemeenten in Limburg.

Ernstige problemen
De gemeenten die financieel bijspringen, doen dat voor cliënten waarbij het ook na intensieve bemiddeling met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) niet tot uitbetaling van het pgb kwam. Het gaat per gemeente veelal om één of een paar inwoners met ernstige problemen. Daarmee zijn per cliënt bedragen van enkele duizenden euro’s gemoeid.

Maastricht als voorbeeld
Uitschieter is de gemeente Maastricht. Die voorzag eind vorig jaar al de ontstane chaos bij het uitkeren van de budgetten en besloot uit voorzorg de betalingen van zo’n 1200 pgb-houders niet over te hevelen naar de SVB. Dit zeer tegen de zin van het ministerie van Volksgezondheid. Inmiddels wordt het ‘Maastrichts model’ echter gezien als een mogelijke landelijke uitweg uit de pgb-problematiek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PGB-problematiek: 'Het is nog steeds één grote chaos'
Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Gemeenten te laat met data pgb’s
Wethouder Maastricht: 'Problemen met PGB's open wond'
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen