Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse garages gedupeerd door autozwendel Swalmen

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 6:00

Verscheidene Bovag-garages in Limburg zijn gedupeerd door de Swalmense autozwendel. Zij draaien in principe op voor de schade die particuliere autokopers hebben geleden.

Dat heeft Bovag-woordvoerder Tom Huyskens bevestigd tegenover De Limburger.

Gevaarlijk
Een
Swalmense autosloperij annex schadebedrijf verkocht tussen 2012 en 2015 ruim honderd auto's met gestolen onderdelen en/of gevaarlijke constructies. Vijftig tot zestig daarvan zijn via Bovag-garages in Limburg verkocht. Tot nu toe hebben zeven leden en één niet-lid - het overgrote deel gevestigd in Limburg - de brancheorganisatie om raad gevraagd, zegt woordvoerder Tom Huyskens.

Lees ook: Autozwendel kent enkel verliezers

Goede trouw
"Enkelen hebben een substantieel deel van de voertuigen via de tussenhandel of als inruilauto via particulieren te goeder trouw ingekocht en doorverkocht." Volgens een goed ingelichte bron gaat het bij een gerenommeerde garage in Zuid-Limburg om circa 30 besmette auto's.

Huyskens noemt geen namen en aantallen. "Soms gaat het om één auto. In andere gevallen om veel meer. Het betreft auto's in diverse prijsklassen, tot boven de 20.000 euro en vooral Volkswagens."

Bedrog
De autobedrijven zijn, volgens de Bovag-woordvoerder de dupe geworden van list en bedrog. De Bovag, verzekeraars en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zoeken samen naar oplossingen voor individuele automobilisten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bedrijf uit Swalmen verkocht meer dan 100 onveilige auto's
ANP
RDW: strengere controles occasions na autozwendel Swalmen
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen