Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse garages gedupeerd door autozwendel Swalmen

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 6:00

Verscheidene Bovag-garages in Limburg zijn gedupeerd door de Swalmense autozwendel. Zij draaien in principe op voor de schade die particuliere autokopers hebben geleden.

Dat heeft Bovag-woordvoerder Tom Huyskens bevestigd tegenover De Limburger.

Gevaarlijk
Een
Swalmense autosloperij annex schadebedrijf verkocht tussen 2012 en 2015 ruim honderd auto's met gestolen onderdelen en/of gevaarlijke constructies. Vijftig tot zestig daarvan zijn via Bovag-garages in Limburg verkocht. Tot nu toe hebben zeven leden en één niet-lid - het overgrote deel gevestigd in Limburg - de brancheorganisatie om raad gevraagd, zegt woordvoerder Tom Huyskens.

Lees ook: Autozwendel kent enkel verliezers

Goede trouw
"Enkelen hebben een substantieel deel van de voertuigen via de tussenhandel of als inruilauto via particulieren te goeder trouw ingekocht en doorverkocht." Volgens een goed ingelichte bron gaat het bij een gerenommeerde garage in Zuid-Limburg om circa 30 besmette auto's.

Huyskens noemt geen namen en aantallen. "Soms gaat het om één auto. In andere gevallen om veel meer. Het betreft auto's in diverse prijsklassen, tot boven de 20.000 euro en vooral Volkswagens."

Bedrog
De autobedrijven zijn, volgens de Bovag-woordvoerder de dupe geworden van list en bedrog. De Bovag, verzekeraars en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zoeken samen naar oplossingen voor individuele automobilisten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bedrijf uit Swalmen verkocht meer dan 100 onveilige auto's
ANP
RDW: strengere controles occasions na autozwendel Swalmen
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen