Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse garages gedupeerd door autozwendel Swalmen

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 6:00

Verscheidene Bovag-garages in Limburg zijn gedupeerd door de Swalmense autozwendel. Zij draaien in principe op voor de schade die particuliere autokopers hebben geleden.

Dat heeft Bovag-woordvoerder Tom Huyskens bevestigd tegenover De Limburger.

Gevaarlijk
Een
Swalmense autosloperij annex schadebedrijf verkocht tussen 2012 en 2015 ruim honderd auto's met gestolen onderdelen en/of gevaarlijke constructies. Vijftig tot zestig daarvan zijn via Bovag-garages in Limburg verkocht. Tot nu toe hebben zeven leden en één niet-lid - het overgrote deel gevestigd in Limburg - de brancheorganisatie om raad gevraagd, zegt woordvoerder Tom Huyskens.

Lees ook: Autozwendel kent enkel verliezers

Goede trouw
"Enkelen hebben een substantieel deel van de voertuigen via de tussenhandel of als inruilauto via particulieren te goeder trouw ingekocht en doorverkocht." Volgens een goed ingelichte bron gaat het bij een gerenommeerde garage in Zuid-Limburg om circa 30 besmette auto's.

Huyskens noemt geen namen en aantallen. "Soms gaat het om één auto. In andere gevallen om veel meer. Het betreft auto's in diverse prijsklassen, tot boven de 20.000 euro en vooral Volkswagens."

Bedrog
De autobedrijven zijn, volgens de Bovag-woordvoerder de dupe geworden van list en bedrog. De Bovag, verzekeraars en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zoeken samen naar oplossingen voor individuele automobilisten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bedrijf uit Swalmen verkocht meer dan 100 onveilige auto's
ANP
RDW: strengere controles occasions na autozwendel Swalmen
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen