Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse garages gedupeerd door autozwendel Swalmen

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 6:00

Verscheidene Bovag-garages in Limburg zijn gedupeerd door de Swalmense autozwendel. Zij draaien in principe op voor de schade die particuliere autokopers hebben geleden.

Dat heeft Bovag-woordvoerder Tom Huyskens bevestigd tegenover De Limburger.

Gevaarlijk
Een
Swalmense autosloperij annex schadebedrijf verkocht tussen 2012 en 2015 ruim honderd auto's met gestolen onderdelen en/of gevaarlijke constructies. Vijftig tot zestig daarvan zijn via Bovag-garages in Limburg verkocht. Tot nu toe hebben zeven leden en één niet-lid - het overgrote deel gevestigd in Limburg - de brancheorganisatie om raad gevraagd, zegt woordvoerder Tom Huyskens.

Lees ook: Autozwendel kent enkel verliezers

Goede trouw
"Enkelen hebben een substantieel deel van de voertuigen via de tussenhandel of als inruilauto via particulieren te goeder trouw ingekocht en doorverkocht." Volgens een goed ingelichte bron gaat het bij een gerenommeerde garage in Zuid-Limburg om circa 30 besmette auto's.

Huyskens noemt geen namen en aantallen. "Soms gaat het om één auto. In andere gevallen om veel meer. Het betreft auto's in diverse prijsklassen, tot boven de 20.000 euro en vooral Volkswagens."

Bedrog
De autobedrijven zijn, volgens de Bovag-woordvoerder de dupe geworden van list en bedrog. De Bovag, verzekeraars en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zoeken samen naar oplossingen voor individuele automobilisten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bedrijf uit Swalmen verkocht meer dan 100 onveilige auto's
ANP
RDW: strengere controles occasions na autozwendel Swalmen
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen