Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse flitspalen leveren veel minder boetes op

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 11:08

De Limburgse flitspalen hebben afgelopen zomer veel minder overtreders betrapt. Vorig jaar werden er nog 135.910 voertuigen geflitst, dit jaar kregen 99.411 overtreders een bekeuring.

Dat is een daling van ruim 27 procent. Uit de cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijkt dat er deze zomer overigens in heel Nederland minder verkeersboetes werden opgelegd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Thuiswerkers
Volgens het CJIB heeft dat mogelijk te maken met de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. "Vanwege corona werd het een stuk rustiger op de weg en dat was ook terug te zien in het aantal geconstateerde verkeersovertredingen", meldt de instantie in een persbericht.

De oproep om zo veel mogelijk thuis te werken en te blijven kwam half maart. Dat zorgde ervoor dat er ook in de eerste vier maanden van dit jaar minder boetes werden uitgeschreven. Toen kregen 81.313 verkeersovertreders een boete dankzij een flitspaal, tegenover 108.485 in dezelfde periode vorig jaar.

Lucratieve flitspalen
De flitspaal op de N280 bij Baexem leverde de meeste snelheidsbekeuringen op: 8.430. Het stevent daarmee de flitspaal op de Weselseweg in Venlo (8.273 boetes) voorbij als meest lucratieve flitspaal van de provincie.

Beide flitspalen stonden vorig jaar nog in de landelijke top tien, maar zijn dit jaar ingehaald door flitspalen in Gelderland en Noord-Brabant. De meest lucratieve flitspaal van Nederland staat overigens in Delft: 16.063 flitsboetes.

Lees ook: Twee Limburgse flitspalen in landelijke top tien

Snelheidsovertredingen
De meeste verkeersboetes worden opgelegd voor te hard rijden: 96.045 in de periode van 1 mei tot en met 31 augustus. In die periode werden 3.366 voertuigen bekeurd voor het doorrijden bij een rood verkeerslicht.

De Limburgse politie betrapte daarnaast nog 2.137 snelheidsovertreders met een mobiele radarset.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen