Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse flitspalen leveren veel minder boetes op

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 11:08

De Limburgse flitspalen hebben afgelopen zomer veel minder overtreders betrapt. Vorig jaar werden er nog 135.910 voertuigen geflitst, dit jaar kregen 99.411 overtreders een bekeuring.

Dat is een daling van ruim 27 procent. Uit de cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijkt dat er deze zomer overigens in heel Nederland minder verkeersboetes werden opgelegd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Thuiswerkers
Volgens het CJIB heeft dat mogelijk te maken met de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. "Vanwege corona werd het een stuk rustiger op de weg en dat was ook terug te zien in het aantal geconstateerde verkeersovertredingen", meldt de instantie in een persbericht.

De oproep om zo veel mogelijk thuis te werken en te blijven kwam half maart. Dat zorgde ervoor dat er ook in de eerste vier maanden van dit jaar minder boetes werden uitgeschreven. Toen kregen 81.313 verkeersovertreders een boete dankzij een flitspaal, tegenover 108.485 in dezelfde periode vorig jaar.

Lucratieve flitspalen
De flitspaal op de N280 bij Baexem leverde de meeste snelheidsbekeuringen op: 8.430. Het stevent daarmee de flitspaal op de Weselseweg in Venlo (8.273 boetes) voorbij als meest lucratieve flitspaal van de provincie.

Beide flitspalen stonden vorig jaar nog in de landelijke top tien, maar zijn dit jaar ingehaald door flitspalen in Gelderland en Noord-Brabant. De meest lucratieve flitspaal van Nederland staat overigens in Delft: 16.063 flitsboetes.

Lees ook: Twee Limburgse flitspalen in landelijke top tien

Snelheidsovertredingen
De meeste verkeersboetes worden opgelegd voor te hard rijden: 96.045 in de periode van 1 mei tot en met 31 augustus. In die periode werden 3.366 voertuigen bekeurd voor het doorrijden bij een rood verkeerslicht.

De Limburgse politie betrapte daarnaast nog 2.137 snelheidsovertreders met een mobiele radarset.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen