Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse flitspaal is goed voor meer dan 40.000 bekeuringen

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 17:49

Een flitspaal in Maastricht is goed voor meer dan 40.000 bekeuringen. In 39.840 gevallen ging het daarbij om een snelheidsovertreding.

Boosdoener is de flitspaal op de Viaductweg - vlak voordat de Noorderbrug begint - in Maastricht. Het gaat om de flitspaal die het verkeer volgt dat de stad verlaat.

450.000 keer geflitst
Het is daarmee ook meteen de Limburgse flitspaal die de meeste snelheidsovertredingen registreerde in 2016, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In totaal werden er dit jaar ruim 450.000 automobilisten geflitst in Limburg omdat ze te hard reden. Daar komen nog eens bijna 18.000 bekeuringen voor door rood rijden bij.

Onze provincie staat daarmee op plek vier in de landelijke lijst. Enkel in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland werden er dit jaar nog meer automobilisten bekeurd dankzij flitspalen.

Top 10 flitspalen
Naast de flitspaal op de Viaductweg in Maastricht zijn er nog meer Limburgse flitspalen die veel overtredingen registreerden. Het gaat daarbij in totaal om drie flitspalen in Venlo, drie in Heerlen, twee in Maastricht en één in Leudal en Beek. De tien flitspalen die de minste overtredingen registreerden, stonden het afgelopen jaar in Gulpen-Wittem (2x), Gennep, Weert, Peel en Maas (2x), Schinnen (2x) en Roermond (2x).

Een van de flitspalen in Gulpen-Wittem zorgde voor 'maar' 52 bekeuringen. Het ging daarbij in slechts 14 gevallen om te hard rijden. De andere 38 bekeuringen waren voor mensen die door rood reden.

Hieronder de tien Limburgse flitspalen die voor de meeste bekeuringen zorgden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Vier nieuwe digitale flitspalen in Limburg
Flitspaal N280 Baexem
Opnieuw kassa bij flitspaal N280 Baexem
Nieuwe digitale flitspalen in Midden-Limburg
Flitspaal Controle Snelheid Verkeer
Waar worden automobilisten in Limburg het vaakst geflitst?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen