Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse flitspaal is goed voor meer dan 40.000 bekeuringen

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 17:49

Een flitspaal in Maastricht is goed voor meer dan 40.000 bekeuringen. In 39.840 gevallen ging het daarbij om een snelheidsovertreding.

Boosdoener is de flitspaal op de Viaductweg - vlak voordat de Noorderbrug begint - in Maastricht. Het gaat om de flitspaal die het verkeer volgt dat de stad verlaat.

450.000 keer geflitst
Het is daarmee ook meteen de Limburgse flitspaal die de meeste snelheidsovertredingen registreerde in 2016, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In totaal werden er dit jaar ruim 450.000 automobilisten geflitst in Limburg omdat ze te hard reden. Daar komen nog eens bijna 18.000 bekeuringen voor door rood rijden bij.

Onze provincie staat daarmee op plek vier in de landelijke lijst. Enkel in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland werden er dit jaar nog meer automobilisten bekeurd dankzij flitspalen.

Top 10 flitspalen
Naast de flitspaal op de Viaductweg in Maastricht zijn er nog meer Limburgse flitspalen die veel overtredingen registreerden. Het gaat daarbij in totaal om drie flitspalen in Venlo, drie in Heerlen, twee in Maastricht en één in Leudal en Beek. De tien flitspalen die de minste overtredingen registreerden, stonden het afgelopen jaar in Gulpen-Wittem (2x), Gennep, Weert, Peel en Maas (2x), Schinnen (2x) en Roermond (2x).

Een van de flitspalen in Gulpen-Wittem zorgde voor 'maar' 52 bekeuringen. Het ging daarbij in slechts 14 gevallen om te hard rijden. De andere 38 bekeuringen waren voor mensen die door rood reden.

Hieronder de tien Limburgse flitspalen die voor de meeste bekeuringen zorgden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Vier nieuwe digitale flitspalen in Limburg
Flitspaal Controle Snelheid Verkeer
Waar worden automobilisten in Limburg het vaakst geflitst?
Kentekenherkenning in flitspalen aan binnenwegen
Nieuwe digitale flitspalen in Midden-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen