Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse in finale van internationale fotowedstrijd

Geplaatst opzaterdag 6 januari 2018 - 14:52

Een foto van Limburgse makelij kan binnenkort weleens de hele wereld over gaan. Een kiekje van Linda van Slobbe uit Kerkrade is namelijk geselecteerd voor de finale van The Art of Building Contest in Engeland.

De Kerkraadse, die verlaten panden op de plaat zet, moet het in de internationale wedstrijd voor digitale fotografie van gebouwen opnemen tegen elf andere fotografen. Zowel amateurs als professionals mogen meedoen.

Vorig jaar werd de fotowedstrijd gewonnen door een Limburger. Heerlenaar Roman Robroek schoot toen het mooiste plaatje.

'Super verrast'
De gepassioneerde fotografe hoorde vorig jaar van de internationale fotowedstrijd in Engeland en besloot drie foto's in te sturen. Daarvan is de foto van een Theater in Frankrijk gekozen als kanshebber voor de winst. "Ik was echt super verrast toen ik hoorde dat ik in de finale stond. Wel schat ik mijn kansen niet al te hoog in, want er zitten veel bijzonder mooie foto's tussen."

De winnaar wordt niet beslist door een jury, maar mensen kunnen tot 8 januari op hun favoriet stemmen via de website van de wedstrijd.

Foto van afgelegen synagoge in Roemenië
Foto: Linda van Slobbe

Wereld ging open
Linda van Slobbe kocht pas een aantal jaren geleden haar eerste digitale camera en ging daarmee een cursus fotografie volgen in België. Tijdens een van de lessen moest zij een foto maken van een verlaten treinstation en toen ging er een wereld voor haar open. "Ik kon me er niet veel bij voorstellen wat we daar zouden gaan fotograferen, dus ging ik eens wat Googlen. En eenmaal online stuitte ik op nog veel meer verlaten dingen, zoals huisjes, fabrieken en zwembaden. Zo is het begonnen."

Hele wereld over
In het begin reisde Linda samen met een vriendin naar afgelegen plekken, maar zij ging vooral mee voor de gezelligheid. Later leerde zij op een expositie een andere reisgenoot kennen. Zij bleken met elkaar op één lijn te zitten qua fotografie. Vanaf dat moment reizen zij samen de wereld over. Voorafgaand aan die reizen speuren ze urenlang het web af, op zoek naar nieuwe locaties.

Foto van verlaten chateau in Frankrijk
Foto: Linda van Slobbe
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen