Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse in finale van internationale fotowedstrijd

Geplaatst opzaterdag 6 januari 2018 - 14:52

Een foto van Limburgse makelij kan binnenkort weleens de hele wereld over gaan. Een kiekje van Linda van Slobbe uit Kerkrade is namelijk geselecteerd voor de finale van The Art of Building Contest in Engeland.

De Kerkraadse, die verlaten panden op de plaat zet, moet het in de internationale wedstrijd voor digitale fotografie van gebouwen opnemen tegen elf andere fotografen. Zowel amateurs als professionals mogen meedoen.

Vorig jaar werd de fotowedstrijd gewonnen door een Limburger. Heerlenaar Roman Robroek schoot toen het mooiste plaatje.

'Super verrast'
De gepassioneerde fotografe hoorde vorig jaar van de internationale fotowedstrijd in Engeland en besloot drie foto's in te sturen. Daarvan is de foto van een Theater in Frankrijk gekozen als kanshebber voor de winst. "Ik was echt super verrast toen ik hoorde dat ik in de finale stond. Wel schat ik mijn kansen niet al te hoog in, want er zitten veel bijzonder mooie foto's tussen."

De winnaar wordt niet beslist door een jury, maar mensen kunnen tot 8 januari op hun favoriet stemmen via de website van de wedstrijd.

Foto van afgelegen synagoge in Roemenië
Foto: Linda van Slobbe

Wereld ging open
Linda van Slobbe kocht pas een aantal jaren geleden haar eerste digitale camera en ging daarmee een cursus fotografie volgen in België. Tijdens een van de lessen moest zij een foto maken van een verlaten treinstation en toen ging er een wereld voor haar open. "Ik kon me er niet veel bij voorstellen wat we daar zouden gaan fotograferen, dus ging ik eens wat Googlen. En eenmaal online stuitte ik op nog veel meer verlaten dingen, zoals huisjes, fabrieken en zwembaden. Zo is het begonnen."

Hele wereld over
In het begin reisde Linda samen met een vriendin naar afgelegen plekken, maar zij ging vooral mee voor de gezelligheid. Later leerde zij op een expositie een andere reisgenoot kennen. Zij bleken met elkaar op één lijn te zitten qua fotografie. Vanaf dat moment reizen zij samen de wereld over. Voorafgaand aan die reizen speuren ze urenlang het web af, op zoek naar nieuwe locaties.

Foto van verlaten chateau in Frankrijk
Foto: Linda van Slobbe
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen