Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse in finale van internationale fotowedstrijd

Geplaatst opzaterdag 6 januari 2018 - 14:52

Een foto van Limburgse makelij kan binnenkort weleens de hele wereld over gaan. Een kiekje van Linda van Slobbe uit Kerkrade is namelijk geselecteerd voor de finale van The Art of Building Contest in Engeland.

De Kerkraadse, die verlaten panden op de plaat zet, moet het in de internationale wedstrijd voor digitale fotografie van gebouwen opnemen tegen elf andere fotografen. Zowel amateurs als professionals mogen meedoen.

Vorig jaar werd de fotowedstrijd gewonnen door een Limburger. Heerlenaar Roman Robroek schoot toen het mooiste plaatje.

'Super verrast'
De gepassioneerde fotografe hoorde vorig jaar van de internationale fotowedstrijd in Engeland en besloot drie foto's in te sturen. Daarvan is de foto van een Theater in Frankrijk gekozen als kanshebber voor de winst. "Ik was echt super verrast toen ik hoorde dat ik in de finale stond. Wel schat ik mijn kansen niet al te hoog in, want er zitten veel bijzonder mooie foto's tussen."

De winnaar wordt niet beslist door een jury, maar mensen kunnen tot 8 januari op hun favoriet stemmen via de website van de wedstrijd.

Foto van afgelegen synagoge in Roemenië
Foto: Linda van Slobbe

Wereld ging open
Linda van Slobbe kocht pas een aantal jaren geleden haar eerste digitale camera en ging daarmee een cursus fotografie volgen in België. Tijdens een van de lessen moest zij een foto maken van een verlaten treinstation en toen ging er een wereld voor haar open. "Ik kon me er niet veel bij voorstellen wat we daar zouden gaan fotograferen, dus ging ik eens wat Googlen. En eenmaal online stuitte ik op nog veel meer verlaten dingen, zoals huisjes, fabrieken en zwembaden. Zo is het begonnen."

Hele wereld over
In het begin reisde Linda samen met een vriendin naar afgelegen plekken, maar zij ging vooral mee voor de gezelligheid. Later leerde zij op een expositie een andere reisgenoot kennen. Zij bleken met elkaar op één lijn te zitten qua fotografie. Vanaf dat moment reizen zij samen de wereld over. Voorafgaand aan die reizen speuren ze urenlang het web af, op zoek naar nieuwe locaties.

Foto van verlaten chateau in Frankrijk
Foto: Linda van Slobbe
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen