Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 13:44

Stichting Cinesud start vanaf donderdag 9 juli met Euregion Shorts, een doorlopend festivalprogramma met daarin de beste films uit de eigen regio.

Euregion Shorts is een nieuw initiatief in de vorm van een reizend festival om producties en makers uit de eigen regio een podium te bieden op het witte doek.

Betrokken
Ook het publiek wordt actief betrokken bij het programma, zodat zij bekend raken met films van 'eigen bodem'. Door steeds naar een andere locatie te reizen, hoopt de organisatie er ook voor te zorgen dat een groot en gevarieerd publiek kennis maakt met de 'eigen' makers.

Publieksprijs
Elk jaar worden vier edities van Euregion Shorts georganiseerd. Na elk event kan het publiek stemmen op haar favoriete film. Aan het einde van het jaar is er een award-show waarin de publieksprijs wordt uitgereikt aan de meest populaire film uit de Euregio van het afgelopen jaar.

De eerste editie is op 9 juli in filmhuis Lumière in Maastricht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Bowie-documentaire in Limburgse bioscopen
Film Movie
Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op
Korte Limburgse kinderfilm in San Diego in wereldpremière
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen