Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 13:44

Stichting Cinesud start vanaf donderdag 9 juli met Euregion Shorts, een doorlopend festivalprogramma met daarin de beste films uit de eigen regio.

Euregion Shorts is een nieuw initiatief in de vorm van een reizend festival om producties en makers uit de eigen regio een podium te bieden op het witte doek.

Betrokken
Ook het publiek wordt actief betrokken bij het programma, zodat zij bekend raken met films van 'eigen bodem'. Door steeds naar een andere locatie te reizen, hoopt de organisatie er ook voor te zorgen dat een groot en gevarieerd publiek kennis maakt met de 'eigen' makers.

Publieksprijs
Elk jaar worden vier edities van Euregion Shorts georganiseerd. Na elk event kan het publiek stemmen op haar favoriete film. Aan het einde van het jaar is er een award-show waarin de publieksprijs wordt uitgereikt aan de meest populaire film uit de Euregio van het afgelopen jaar.

De eerste editie is op 9 juli in filmhuis Lumière in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Bowie-documentaire in Limburgse bioscopen
Film Movie
Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op
Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen