Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 13:44

Stichting Cinesud start vanaf donderdag 9 juli met Euregion Shorts, een doorlopend festivalprogramma met daarin de beste films uit de eigen regio.

Euregion Shorts is een nieuw initiatief in de vorm van een reizend festival om producties en makers uit de eigen regio een podium te bieden op het witte doek.

Betrokken
Ook het publiek wordt actief betrokken bij het programma, zodat zij bekend raken met films van 'eigen bodem'. Door steeds naar een andere locatie te reizen, hoopt de organisatie er ook voor te zorgen dat een groot en gevarieerd publiek kennis maakt met de 'eigen' makers.

Publieksprijs
Elk jaar worden vier edities van Euregion Shorts georganiseerd. Na elk event kan het publiek stemmen op haar favoriete film. Aan het einde van het jaar is er een award-show waarin de publieksprijs wordt uitgereikt aan de meest populaire film uit de Euregio van het afgelopen jaar.

De eerste editie is op 9 juli in filmhuis Lumière in Maastricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Bowie-documentaire in Limburgse bioscopen
Film Movie
Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op
Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen