Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse filmmaker met korte film naar Cannes

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 15:45

De korte film 'Mischa' van regisseur Remy Kooi uit Maastricht is geselecteerd voor de Short Film Corner tijdens het internationale filmfestival van Cannes.

Na de korte films ’Groen’ (Lucas Camps) en ’I <3 4VR’ (Mark Stevens) is dit al derde Limburgse productie die op het prestigieuze festival vertoond wordt.

Debuut
De korte film vertelt het verhaal van Mischa, een jonge kosmonaut aan de vooravond van zijn ruimtereis. De film is het debuut van Kooi. Hij reist zelf ook af naar Cannes om zijn film daar te promoten. Nadien wordt de film ingezonden naar diverse internationale filmfestivals.

2000 films
Voor de Short Film Corner in Cannes worden jaarlijks een kleine 2000 films geselecteerd. Deze films zijn veelal van jonge, talentvolle professionals en moeten voldoen aan "een hoge artistieke waarde."

Trailer
De film werd gerealiseerd in het kader van het Cinesud Talent project. Een trailer van 'Mischa' is te zien via onderstaande link.

Cinesud
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichtse film op festival van Cannes
Nieuwe film Hadewych Minis lyrisch ontvangen in Cannes
CineSud-producties op filmfestival Cannes
'Het kogelgat van Château St. Gerlach' naar Cannes
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen