Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse 'Filmleraar van het Jaar' maakt kerstfilm

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 6:40

Jeroen Stultiens van de Montessoribasisschool in Roermond, die eerder dit jaar tot Filmleraar van het Jaar werd verkozen, heeft met zijn klas een kerstfilm gemaakt.

De Roggelse docent heeft met de volledige bovenbouw en het kinderkoor van de Roermondse basisschool een film gemaakt.

Kerst Stress
Gedurende twee draaidagen heeft de leraar samen met 93 kinderen aan de film, die tot Kerst Stress is gedoopt, gewerkt. De film gaat over een groot kerstfeest dat door de directeur van de basisschool wordt georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden verloopt dit redelijk stressvol.

Première
Liefhebbers moeten nog even geduld hebben. De productie gaat donderdag in première op het YouTube-kanaal van het Kinderrechten Filmfestival.

Prijs
De docent werd eerder verkozen tot Filmleraar van het Jaar. De prijs is een nieuw initiatief van het Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie. Het initiatief moet een boost geven aan film als vast onderdeel van het schoolcurriculum.

Lees ook: Roggelse docent is eerste Filmleraar van het Jaar

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen