Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse 'Filmleraar van het Jaar' maakt kerstfilm

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 6:40

Jeroen Stultiens van de Montessoribasisschool in Roermond, die eerder dit jaar tot Filmleraar van het Jaar werd verkozen, heeft met zijn klas een kerstfilm gemaakt.

De Roggelse docent heeft met de volledige bovenbouw en het kinderkoor van de Roermondse basisschool een film gemaakt.

Kerst Stress
Gedurende twee draaidagen heeft de leraar samen met 93 kinderen aan de film, die tot Kerst Stress is gedoopt, gewerkt. De film gaat over een groot kerstfeest dat door de directeur van de basisschool wordt georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden verloopt dit redelijk stressvol.

Première
Liefhebbers moeten nog even geduld hebben. De productie gaat donderdag in première op het YouTube-kanaal van het Kinderrechten Filmfestival.

Prijs
De docent werd eerder verkozen tot Filmleraar van het Jaar. De prijs is een nieuw initiatief van het Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie. Het initiatief moet een boost geven aan film als vast onderdeel van het schoolcurriculum.

Lees ook: Roggelse docent is eerste Filmleraar van het Jaar

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen