Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse fietst met negen andere vrouwen Tour de France

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 19:12

Carmen Acampo uit Banholt gaat de uitdaging van haar leven aan. Zij rijdt in juli alle etappes van de Tour de France.

De 27-jarige Carmen en negen andere vrouwen uit verschillende landen rijden een dag vóór de profwielrenners elke rit van begin tot einde.

Koersen geschrapt
De dames van Team InternationElles doen dit om aandacht te vragen voor gelijkheid voor vrouwen in sport. Dat blijkt nodig aangezien de UCI onlangs de vrouweneditie van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik van de kalender haalde. "Dat is heel krom. Wij willen aantonen dat wij de hele Tour kunnen fietsen. Die ongelijkheid is er nog steeds. Wij vragen de mensen die er iets aan kunnen doen er ook echt iets aan gáán doen," zegt Carmen.

Zesduizend kilometer
Team InternationElles bestaat uit tien vrouwen uit zeven verschillende landen. Carmen is de enige Nederlandse. Zij heeft sinds maart meer dan zesduizend kilometer getraind om de tocht tot een goed einde te brengen. De eerste etappe op vrijdag 5 juli is 194,5 kilometer lang. De start én finish liggen in Brussel. Een dag later start gaat het peloton van start.

In totaal staan er bijna 3.500 kilometer op het programma. Parijs is nog ver!

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen